A SZUHAKÁLLÓI GÁRDONYI GÉZA TAGISKOLA HONLAPJA
A SZUHAKÁLLÓI GÁRDONYI GÉZA TAGISKOLA HONLAPJA

Tanévnyitó

2018. szeptember 3.

 
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Linkek
 
Médiás linkek
 
Vegyes
 
Időjárás

Magyarország időjárása
A részletekért klikk a képre.

 
Hírek

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

FIGYELEM! SZÜRETI FESZTIVÁL A GÁRDONYIBAN!

  2018.09.12. 22:14

                               

Tanítási szünetek a 2018/2019-es tanévben

  2018.09.03. 21:47

                             

 

Tanítási szünetek a 2018/2019-es tanévben:

Az őszi szünet előtti utolsó tanítási nap 2018. október 26. (péntek), a szünet utáni első tanítási nap 2018. november 5. (hétfő).

A téli szünet előtti utolsó tanítási nap 2018. december 21. (péntek), a szünet utáni első tanítási nap 2019. január 3. (csütörtök).

A tavaszi szünet előtti utolsó tanítási nap 2019. április 17. (szerda), a szünet utáni első tanítási nap 2019. április 24. (szerda).

 

PEDAGÓGUS NAPI ÜNNEPSÉG KAZINCBARCIKÁN - 2018. JÚNIUS 14.

  2018.06.17. 19:05

Pedagógus napi ünnepséget tartottak június 14-én a Don Bosco Sportközpontban. Az eseményen tankerületi elismerő okleveleket, szolgálati emlékérmeket, színes diplomákat és Kazincbarcika Város Polgármesterének Elismerő Okleveleit is átadták.

A tankerületi központ elismerő oklevele kitüntetésben részesült a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola Gárdonyi Géza Tagiskolájából Petrohainé Jáborcsik Ágnes.

Ezúton is gratulálunk neki, és további sikereket kívánunk a jövőre nézve!

  

 

 

JÓTÉKONYSÁGI GÁLA A GÁRDONYIBAN - 2018. MÁJUS 30.

  2018.05.27. 17:45

        

FÖLD NAPJA 2018.

  2018.05.26. 21:58

2018. április 21-én (szombaton) ünnepeltük meg iskolánkban a Föld napját.

Filmvetítéssel kezdtük a napot, tanulóink nagy érdeklődéssel nézték a globális problémákkal foglalkozó filmeket. Ehhez kapcsolódóan projekt mintában plakátokat készítettek. A napfényes időben lelkesen szedték össze a szemetet diákjaink iskolánk környékén. Tisztasági versenyünk eredményhirdetésére is ezen a napon került sor. az élen a 3., 4., és  6. osztály végzett. Nagy örömünkre a gyerekek kérték, hogy a tisztasági verseny folyamatos legyen.

Jó hangulatban, elégedetten zártuk a napot.

FENNTARTHATÓSÁGI TÉMAHÉT - 2018. ÁPR. 23-27.

  2018.04.28. 21:56

A környezet védelme és a fenntarthatóság érdekében egyre több civil, szervezet és önkormányzat tesz lépéseket, kezdeményezéseket.

Globális felmelegedés, vízhiány, csökkenő energiakészlet, klímaváltozás. Ezek a veszélyek fenyegetik Földünket, ha gyorsan nem változtatunk szemléletünkön és magatartásunkon.

A szemléletváltásra a gyermekek a legfogékonyabbak, épp ezért fontos, hogy már iskolás korban megismerjék a téma fontosságát és felfigyeljenek személyes érintettségükre, hiszen kis odafigyeléssel ők is sokat tehetnek a Föld védelméért.

Idén 2018. április 23-27.-e között zajlott a Fenntarthatósági Témahét.

Hétfőn a 4. osztály egy ráhangoló játékkal kezdte az órát, ahol a gyerekek körben álltak, egy valaki pedig középen (választ egy természettel kapcsolatos témakört, amin belül további választási lehetőségek vannak pl: évszak). Aki középen áll rámutat valakire, aki leguggol, a két szomszédja pedig egymás felé fordulva minél gyorsabban mondd el példát a kiválasztott témakörből (pl: ősz-tavasz). Aki gyorsabban válaszolt beállt a kör közepére és ő választott új témát.

Ezután csoportokat alakítottunk kártyák segítségével. Minden diák húzott egy kártyát, ahol, amelyen egy – a négy évszak valamelyike szerinti - fa található. Az egyforma képeket húzó gyerekek alkottak egy csoportot, majd megkeresték azt az asztalt, ahol annak a fának a képét találják, amelyiket húzták.

Végül csoportmunka vette kezdetét. Mindegyik csoport talált az asztalán kb. 10-12 információt és egy táblázatot. A feladatuk az volt , hogy a saját évszakhoz kapcsolódó információkat kiválogassák.

Kedden Évkör játékkal kezdtük az órát, ami egy zérókommunikációs játék, vagyis a játék során tilos beszélni. A feladat, hogy a résztvevők álljanak körbe születési sorrend szerint úgy, hogy közben nem beszélnek. Kiindulópontként a játékvezető kijelölte a január helyét. Amikor elkészültek, akkor mindenki elmondta, mikor született. Ha szükséges volt, akkor módosította a helyét.

Párok kialakítása: az elkészült évkörben haladva jelöltük ki a párokat. Az egymás mellett állók voltak párok, és kaptak egy hónap nevet. A párok gyűjtötték össze, hogy mi jelent örömöt számukra abban a hónapban, mitől szeretik, mi jó benne; illetve, hogy mi okoz bánatot, mi az, ami kevésbé szerethető.

A 8. osztály informatika óra keretein belül készített power-pointban bemutatót, ami az évszakokkal kapcsolatban, szöveggel és színes képekkel láttak el.

Szerdán a 3. osztály a 12 hónap posztereiből készített az osztály egy lapozható falinaptárt. Rá került az adott hónap neve, rajzos formában az örömök és bánatok, valamint az adott év napjai.

Csütörtökön a 4. osztályban A tizenkét hónap című mesét hallgattuk meg. Megfigyelési szempont: Milyen ellentétek vannak ebben a mesében?

Megbeszélés, ellentétek gyűjtése a meséből (pl. gazdag-szegény, jutalom-büntetés, éhes-jóllakott stb.).

Fantáziajáték: Kiraktunk két széket. A gyerekektől azt kértem, hogy képzeljék magukat a két asszony helyébe akkor, amikor hazafelé tartottak a hónapoktól. Vajon mit gondoltak? Ha a jobb oldali székre ül le egy gyerek, akkor úgy kell megszólalnia, mintha a szegény asszony lenne, ha a bal oldalira, akkor úgy, mintha a gazdag asszony.

Zárás: Mindenki elmondja, hogy melyik a kedvenc hónapja, és miért.

Pénteken, leíró fogalmazások készítése állatokról.

Címjavaslatok:

- Ki vagyok én?

- Házi kedvencem

A fogalmazások elkészülése után, 3 csoportot alakítottunk ki.

  1. csoport: Hirdetés készítése (Feladat: „Gazdi szeretnék lenni!”

Állat keresése hirdetéssel.)

  1. csoport: Szerepjáték (Feladat: „Gazdit keresek!” Egy gazdát kereső cica bemutatkozása, elvárási, a gazdájával szemben, szerepjátékkal.)
  2. csoport: Plakátkészítés (Feladat: „Keresem a kiskutyám!” Elveszett állat keresése. Egy elkóborolt kiskutyát kereső plakát készítése.)

 

 

A FENNTARTHATÓSÁG PEDAGÓGIÁJA

"A fenntarthatóságra való felkészítés egész életen át tartó tanulási és szocializációs folyamat, amely tájékozott és tevékeny állampolgárokat nevel, akik kreatív, problémamegoldó gondolkodásmóddal rendelkeznek, eligazodnak a természet-és környezet, a társadalom, a jog és a gazdaság terén, és etikusan felelős elkötelezettséget vállalnak egyéni vagy közös döntéseikért, tetteikért. Ezek az intézkedések biztosítják az egészséges környezetet és a hatékony gazdaságot a jövő számára."

Czippán Katalin – Havas Péter – Victor András

 

HATÁRTALANUL 2018.

  2018.04.23. 21:22

Határtalanul

 

Egy szép tavaszi reggelen elindultunk a négy napos kirándulásra, ahova a környékbeli iskolákból is jöttek. Nemsokára megérkeztünk Kassára, ahol csatlakozott hozzánk Kiss Zsuzsanna, az idegenvezető. Sétáltunk 1 jót, közben megnéztük Kassa nevezetességeit pl a Kassai dómot és a városi plázát. Kezdett sötétedni amikor elindultunk Deregnyőre a szállásra, ahol nagyon finom vacsorával vártak minket. Az éjszakát ott töltöttük,majd másnap tovább indultunk Dobóruszkára, Dobó István síremlékéhez. Útba ejtettük Tőketerebest is és megnéztük az Andrássy-kastélyt és Mauzóleumot. Gyönyörű helyeken jártunk. Voltunk még Királyhelmecen és Nagyszelmencen ,amiről megtudtam , hogy az egyik legszomorúbb magyar település,ami a Trianoni békeszerződés következménye lett, a településen keresztülhúzott határvonal. Sok család kettészakadt, aki megpróbálta megközelíteni a határvonalat és azt kérdés nélkül lelőtték. a kirándulás Borsin fejeződött be, ahol megkoszorúztuk Rákóczi Ferenc emlékszobrát, és megnéztük a szülőházát. Rengeteg  érdekes helyen voltunk a kirándulás alatt, de a hazaút következett.

Viszlát Szlovákia ! Magyarország jövünk !

Szeretlek Magyarország !

Kubinyecz Anna

 

Határtalanul

 

1.nap

Kassa : itt találkoztunk az idegenvezetőnkkel Kis Zsuzsannával, majd benéztük a város plázáját. Nem sokáig, mert indultunk Rákóczi Ferenc síremlékéhez és szülőházához, ahol érdekes történeteket hallottunk Rákócziról. Estefele pedig megérkeztünk a szállásra, ahol meleg vacsorával vártak minket. A vacsora után tettek fel kérdéseket arról a napról , amire természetesen válaszolni kellett,ezután csapatokra osztottak minket és azon a 4 napon a csapatunkkal kellett dolgoznunk .

 

2.nap

Dobóruszka : itt megnézhettük Dobó István síremlékét,majd két templomnál jártunk,, és a templomról megtudhattuk mikor, ki építette, és még miket éltek át, és azt is hogy azon a helyen, hogy bántak, néztek rá a templomra. Este kaptunk egy feladatlapot a mai történtek kapcsán és azt a lapot kellett a csapattal közösen megoldani.

 

3.nap

A harmadik nap ellátogattunk egy iskolában, ahol magyarul tanultak. itt nagyon kedvesen fogadtak minket. Az Árpád Fejedelem Tagiskolából készültek egy március 15-i előadással, hogy megmutassák azt, hogy számukra mennyire fontos ünnep ez. Úgy látszott meghatotta őket,majd Kalász Gábor tanár úr szólalt fel és mondta el, hogy mi kik vagyunk és honnan jöttünk. Ezután Tőketerebesen voltunk, ahol ismét egy nagyon régi, de szép templomba látogattunk el.

 

4.nap

Ez volt az utolsó nap, összességében nagyon tetszett ez a kis 4 napos kirándulás és remélem máskor is lesz alkalmam ilyen jó helyre ,ilyen jó társaságban kirándulni. Ezen az utolsó napon várat ostromoltunk, ami elég nehéz volt,de megoldottuk. ott még a kedves idegenvezetőnk mesélt arról a várról és helyről. Végezetül megköszöntük az idegenvezetőnknek ezt a 4 napot és az Árpád iskolával közösen egy oklevélben részesültünk, aztán elindultunk haza.

Szederkényi  Kíra

  

 

 

 

 

 

 

FOGADÓÓRA!

  2018.04.11. 17:02

2018. ÁPRILIS 12-ÉN 15:00-TÓL 16:00-IG A GÁRDONYI GÉZA TAGISKOLA PEDAGÓGUSAI FOGADÓÓRÁT TARTANAK!

VÁR A GÁRDONYI!

  2018.03.21. 17:37

                    

EMLÉKEZZÜNK EGYÜTT!

  2018.03.06. 20:03

                          

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

 
Aktuális

Erzsébet tábor

2018. aug. 19-24.

 
Óra
 
Facebook
 
Számláló
Indulás: 2006-03-08
 
Támogatóink

Kérjük, támogassa adója 1%-ával az

Esélyegyenlőséget
a Falusi Kisdiáknak Alapítványt,

Adószám: 18416840–1–05 

 
Kereső
 
Boldog Névnapot!

 
Tartalom

SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!